Brownies - pečené zlato

By 9:00 ,

Ahoj!
Jsem tu pro Vás s novým receptem, tentokrát na něco, po čem budete toužit pořád a všude! Domácí brownies! Jen co to tu píšu, tak už začínám slintat (Pavlovův reflex hadr), protože je to vážně lahůdka. A nejlepší je, že si tuhle delikatesu zvládnete vyrobit do hodiny! Tak pojďme na to :)

Co budeme potřebovat na jeden srnčí hřbet plný téhle dobroty?

  • 300 gramů čokolády (můžete použít i obyčejnou na vaření, nicméně čím kvalitnější, tím lepší samozřejmě, já to většinou míchám)
  • 250 gramů másla
  • 250 gramů cukru krystal
  • 200 gramů polohrubé mouky
  • 4 lžíce holandského kakaa
  • 1 vanilkový cukr
  • 6 vajec
  • (případně jednu kočku)


A postup?

Ve vodní lázni (nalejete vodu do hrnce, na to dáte misku a zapnete sporák... ingredience se tak pomalu rozehřívají pomocí páry a nepřipálí se) rozehřejeme máslo a čokoládu.




A teď už jen budeme přisypávat jednotlivě všechny přísady. Začneme cukrem (krystalem i vanilkou).


Pokračujeme kakaem.


Pak přidáváme vajíčka, ale pozor, vždy po jednom a pořádně zamíchat, než přidáme další!


Celé to finišujeme moukou, kterou znovu důkladně rozmícháme. Doporučuju na to metličku, případně rovnou ruční mixér.


Těsto už jen nalijeme do formy na srnčí hřbet, kterou buď vymažeme, nebo vyložíme pečícím papírem. Já používám papír, protože se pak výsledek lépe dostává z formy ven bez poškození a zbytečných ztrát.
No a teď už to jen strčíme do trouby, předehřáté na 180-200 stupňů a pečeme cca 30 minut. Na zhodnocení stavu znovu použijeme špejlovou metodu. Je vhodné, aby střed nebyl zcela dopečen, ale zůstal někde mezi krémovým a buchtovým skupenstvím.


No a je hotovo! Dobrou chuť :)



Hodně štěstí s tímhle receptem přeje

You Might Also Like

0 komentářů